Finsa logo
Finsa logo

Kas sul on veel aastaaruanne esitamata?

16. apr. 2024

Kui sinu ettevõtte majandusaasta lõpeb traditsiooniliselt 31. detsembril, tähendab see, et sul on kohustus esitada aruanne registrile hiljemalt juunikuu jooksul. Äriregister on muutunud oluliselt karmimaks nende ettevõtete suhtes, kes aruannet õigeaegselt ei esita.

Tehakse nii trahve kui ka kustutakse ettevõtted registrist. Lisaks on aruande tähtajaks mitteesitamine ka märk sinu äripartneritele, mis kindlasti ei räägi sinu usaldusväärsusest ja korrektsusest.

Kui sa ei ole veel alustanud, siis on kätte jõudnud viimane aeg, et aruandega tegelema hakata.

Majandusaasta aruanne on sinu ettevõtte avalik visiitkaart. Lisaks õigeaegsele esitamisele peab see ka adekvaatselt sinu ettevõtte majandustegevust kajastama - andma selge ja loetava pildi sinu äripartneritele, praegustele ja tulevastele laenuandjatele ja investoritele. Ka töötajatele.

Aastaaruande adekvaatne koostamine (muidugi laiemalt ka raamatupidamine) vajab erialaseid teadmisi ning ka ettevõtte tegevusest ja tehingute iseloomust arusaamist.

Kas tulud-kulud on õiges perioodis, kas ettemaksud on õigesti kajastatud, kas seotud isikute lisa on adekvaatne, kas omakapitali osas on nõuded täidetud, kas on moodustatud asjakohased provisjonid, kas põhivara on arvele võetud vastavalt oodatavale elueale, kas optsioonitehingud on adekvaatselt kajastatud, kas grantide ja toetuste kajastamine vastab reeglitele jne.

Kui teed oma raamatupidamist ise või kahtled oma praeguse raamatupidamispartneri pädevuses, siis võta meiega ühendust ja vaatame aruande koos üle.

Veel postitusi

crossmenuarrow-down